Pieredzes stāsts – Veselības ministrijas (VM) īstenotā Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta “Ārstniecības un ārstniecības atbalsta personu pieejamības uzlabošana ārpus Rīgas” ietvaros Vēsma Kronberga Aizputē pēc 43 gadu ilga darba medicīnā nodevusi savu ģimenes ārsta praksi jaunas ārstes rokās.

"Aizputē strādāju visu mūžu - sākumā par pediatru, vēlāk par ģimenes ārstu. Jauno speciālisti gaidīju 3 gadus un tagad ar prieku nododu praksi Ievai Niedolai, kura ir dzimusi un augusi Aizputē. Ceru, ka viņa rūpēsies par pacientiem tikpat ilgi kā es,” vēl Vēsma Kronberga, kura par ilggadēju darbu saņēmusi arī novada Goda rakstu.

Jaunā ģimenes ārste Ieva Niedola atzīst: “Šie 3 mēneši bija ļoti vērtīgs laiks, jo praksē rezidentūras laikā nav daudz saskares ar jautājumiem, kas nav tieši saistīti ar pacientu aprūpi. Prakses laikā ārsts ir rokas stiepiena attālumā, lai sniegtu atbalstu un padomus, tādēļ, uzsākot darbu patstāvīgi, tas radīja papildus drošību, ka ir kam pajautāt.”

Trīs mēnešus daktere jaunajai ārstei nodeva specifiskās zināšanas par praksi, informāciju un pieredzi. Trīs mēnešu ilgu ārsta prakses nodošanas periodu paredz ESF projekts un atbalstu saņem abi ģimenes ārsti.

Nosacījumi un pieejamais ES fondu atbalsts ģimenes ārsta prakses pārņemšanai reģionos: plašāk šeit.

Atbalsts par ģimenes ārsta prakses pārņemšanu arī Rīgā: plašāk šeit.